Tilbake
post image
Innlegg lest av: 450
Nordmenn i økonomisk ryddemodus
4/2/2020
Over 400 000 helt eller delvis arbeidsledige
Koronakrisen har nådd landet og har ført til at det nå er over 400 000 helt eller delvis arbeidsledige i Norge, i følge NAV sin rapport 3.april. Det er svært vanskelig å følge med på alle tiltakene som gjøres, og vi anbefaler derfor saken E24 har laget, der du får en fin oversikt over de økonomiske krisetiltakene: https://e24.no/norsk-oekonomi/i/Wb5qlj/vanskelig-aa-faa-oversikt-her-er-de-oekonomiske-krisetiltakene

Ett av de viktigste tiltakene man kan gjøre umiddelbart er å be banken om avdragsfrihet. Bankene har fått større handlingsrom for dette, men du kan forvente lang behandlingstid på grunn av den store pågangen bankene har i disse dager. For å få en så rask saksbehandling som mulig er det smart å vise banken at du har kontroll på egen økonomi. Uten dette vil man ha problemer med å få innvilget gode betingelser fordi en uryddig økonomi er assosiert med høy risiko. Banker liker ikke risiko, og ser derav på kredittscoren din som en del av prosessen med å bedømme din risiko. Er risikoen høy må du betale mer.

Vis banken at du har kontroll på egen økonomi så vil du oppleve at dialogen med banken går mye smidigere.
Kontroll over egen økonomi er synonymt med et god budsjett. Defero gir deg ikke bare gratis kontroll på egne data, vi har også en budsjettfunksjon som gjør at du kan få total kontroll på egen økonomi. Når budsjettet ditt kobles opp mot dataene dine vil du kunne demonstrere en svært høy grad av kontroll over egen økonomi, som bankene vil like svært godt.

Vi er derfor glade for å fortelle at vi jobber med et stor utvidelse av budsjettfunksjonen vår. Planlagt lansering av denne er månedsskiftet april/mai.
I mellomtiden oppfordrer vi dere til å bruke tid på å budsjettere og kutte kostnader der du kan. Ved å benytte Deferos budsjettfunksjon vil du få automatiske tips til hvordan du kan forbedre økonomien din.
Budsjett1.JPG 206.93 KB
Når du har budsjettet er det enklere å forutse effekten av sparing og diverse tiltak man kan ta for å forbedre økonomien. Begynn med de tingene som har størst effekt - altså de som øker "Kontobalanse, Slutt måned" mest.

Her er noen forslag:

1. Del Netflix, Viaplay og andre lignende kontoer med venner slik at dere kan fordele kostnadene dere imellom.
2. Betal alle regninger i tide for å unngå forsinkelsesgebyrer og redusert kredittscore
3. Benytt deg av de mange kampanjetilbudene for strøm, mobiltelefon og andre store utgiftsposter som finnes i disse dager. Flytter man abonementet sitt opplever man ofte at den tidligere leverandøren kontakter deg for å redusere prisen.
4. Ukeshandle. Planlegg innkjøp og unngå å kaste mat.
5. Si opp unødvendige forsikringer - de fleste av oss har mange forsikringer vi aldri bruker.
6. Selg klær og ting du aldri bruker lenger. Ikke bare gir dette ekstra penger, men vil også rydde opp i boligen din.
7. Om du røyker eller snuser er dette er godt tidspunkt å slutte med dette. Røyk og snus er ikke bare usunt, det er også utrolig dyrt!
8. Kutte bilutgifter? Trenger du kanskje ikke bilen, sånn egentlig? Bil er superdyrt. Om du lurer på hva du kan selge bilen din for, får du svaret om du blir DeferoPremium medlem.
9. Be om betalingsutsettelse på dine største kostnader, som for eksempel husleie.

Kontakt oss på radgivning@defero.no om du vil snakke om hvordan du kan optimalisere din økonomi