Tilbake
post image
Innlegg lest av: 37999
Dette bør du tjene og ha i kredittscore for å kjøpe bolig
9/4/2019

Gjennomsnittslønn Norge 2019

I følge Statistisk Sentralbyrå (SSB) var gjennomsnittlig månedslønn i 2019 på 47 290 kroner og medianlønnen på 42 835 kroner. Dette tilsvarer er økning på 3,68% og en årlig snittlønn på omlag 570 000 kroner.

Med den lønnen har du – alene – råd til å kjøpe en bolig med en eiendomsverdi av rundt 2.850.000 kroner. Det er 258.300 kroner mindre enn eiendomsverdien er på en 100 kvadratmeter stor bolig i Hole – den 20. dyreste kommunen i landet. For å bo i denne kommunen bør kredittsjekken din av deg selv, også vise en kredittscore på over 600 poeng om du skal bli ansett som en ettertraktet boliglånskunde.

Oslo dyrest i landet
For å få råd til en 100 kvadratmeter stor bolig i Oslo - landets dyreste kommune - bør gjennomsnittsnordmannen øke lønnen med 34,7 prosent – til 767 790 kroner. Et gjennomsnittlig medlem av Defero med en slik inntekt har en kredittsjekk og kredittscore på 715.

 – Defero har anonyme budsjettdata, kredittsjekk og skattemeldingstall for over 24 500 medlemmer. Dette gjør at vi kan fortelle medlemmene våre svært mye interessant om deres økonomi og hvilke muligheter de har. Blant annet vet vi at den gjennomsnittlige kredittscoren i Oslo ligger rundt 650. Dette indikerer at de som eier større boliger i Oslo, er samboere og gifte med felles økonomi, eller de med svært god inntekt , sier daglig leder i Defero, Eigil Arff Tarjem.

Defero har laget et interaktivt kart over Norge der du kan se fullstendige detaljer for din kommune: https://defero.no/norge-kart

prisoversikt lite.jpg 53.68 KB

 Kredittsjekk deg selv - viktigere enn du tror

 Ifølge Tarjem har svært få nordmenn oversikt over egen kredittvurdering eller hvilken innvirkning kredittsjekken har på din økonomi.
– Har du en god kredittvurdering, øker sannsynligheten for at du får tilslag på søknader om lån - både bolig og smålån. Alle banker i Norge foretar en kredittsjekk før de priser et lån.
Er du uheldig og har en lav score eller betalingsanmerkning er mulighetene dine svært begrenset. Du er langt fra garantert lån med betalingsanmerkning, og mange med lav score eller betalingsanmerkning må søke spesialbanker om omstartslån, forteller han. Tipset er derfor å sjekke betalingsanmerkninger og å kredittsjekke seg selv.

Kredittsjekken din forteller deg hvor attraktiv du er for banken. Dette er spesielt viktig i dagens renteklima, når rentene settes svært hyppig. -Senest i dag fikk vi for første gang 0% styringsrente i Norge, og flere banker var raskt ute med å redusere rentene sine med 0,2 - 0,4%. Her er det ingen grunn til å vente - be banken om lavere rente umiddelbart, og vis til din kredittrisiko, avslutter Tarjem.

Kredittsjekk deg selv gratis på Defero
rapport.JPG 145.88 KB


Experian vs Bisnode og CreditSafe

Defero har valgt å samarbeide med Experian. I Norge finnes det tre kredittleverandører - Experian, Bisnode og Creditsafe. Alle leverer kredittsjekk av privatpersoner, men Experian er valgt av Defero på bakgrunn av høy kvalitet på kredittvurderingen deres. Merk at privatpersoner kan se egne kredittdata på min experian og på bisnode login, men man vil da måtte betale 49 kr for å se sin kredittscore (Bisnode) og det følger ingen forklaring av dataen eller ytterligere innsikt med.

Defero gir deg din fulle kredittsjekk, med kredittscore, renteinnsikt og budsjettfunksjon, samt mye mer.
Merk at det vil sendes et gjenpartsbrev etter du har registrert deg på Defero.

Kredittsjekk deg selv og sjekk at du ikke har betalingsanmerkning