Kredittsjekke meg selv - er det lurt? Defero svarer

Defero er en tjeneste der privatpersoner kan kredittsjekke seg selv gratis, samt se verdien av egen kredittsjekk – som hvilke renter kredittscoren kan gi. Medlemmer av Defero får også tilgang på en unik budsjettfunksjon som varsler om man bruker unormalt mye på en utgiftspost, samt hva andre bruker på denne utgiften.

Ved å bli gratis medlem av Defero får du se kredittsjekken som bankene benytter til å bedømme deg med. Alle banker i Norge kredittsjekker nye og eksisterende kunder – uten unntak.
Med en konto hos Defero kan du ta bedre økonomiske avgjørelser. Du får for eksempel se hvilke renter du kan få, basert på kredittsjekken din, hvor god kredittscore du har og hjelp til å sette opp et godt privatbudsjett.
Med Defero blir privatøkonomi morsommere og mer oversiktlig.

Du registrerer deg på Defero med BankID. Dette er den beste måten å sikre at vi får identifisert deg på en trygg måte. Deretter krypteres informasjonen din, slik at vi opprettholder et meget høyt sikkerhetsnivå. Det finnes ingen mulighet for andre enn deg selv å se dine data på Defero.

Defero synes ikke det er greit at privatpersoner må betale for å se egen kredittsjekk. Det er tross alt dine data. Defero tar derfor kostnaden for deg, slik at du kan kredittsjekke deg selv gratis. For alltid.
Defero tjener penger ved at vi jobber med andre selskaper som kan tilby sine tjenester til våre medlemmer. Om du benytter deg av et av tilbudene på siden vår tjener vi noen kroner og kan fortsette å levere tjenesten vår gratis.

Kredittscore er et tall fra 1 til 100 som forteller andre hvor trygg betaler du er. En høy kredittscore er bra og kan gi automatisk tilgang på lån, beste rente og spesielle tilbud. Kredittscoren din ser du gratis i din kredittsjekk på defero.no

Kredittscoren din går fra 1 til 100. 1 er dårligst og betyr at du har en lav kredittverdighet og er en utrygg betaler. 100 er best og betyr at du har en høy kredittverdighet og at det er trygt å låne deg penger. Om du har betalingsanmerkninger eller kredittsperre får du ofte 0 i score.

En kredittsjekk er en objektiv vurdering av noens økonomi. Kredittsjekken din inneholder kredittscore, skattetall, betalingsanmerkninger, næringsinteresser og inntektsinformasjon. Alle norske banker utfører en kredittsjekk når de utsteder et lån.

En betalingsanmerkning er en anmerkning om at en person har en fordring mot seg. En betalingsanmerkning oppstår når det er registrert enten et lønns-/trygdetrekk, utleggspant, tvungen eller rettslig gjeldsordning, personlig konkurs eller ubetalt inkassosak. Du kan sjekke om du har betalingsanmerkninger gratis på Defero.no

Din beste boliglånsrente kan være vanskelig å finne ut av. Det er ingen hemmelighet at bankene opererer med hemmelige priser, basert på kundenes kredittsjekk. Defero samler rentedata og matcher dette mot kredittdata. Slik får du se den beste renten du kan få, basert på din kredittsjekk og data.

Ja, nå er det endelig enkelt å kredittsjekke deg selv. På Defero.no kan du kredittsjekke deg selv, med kredittscore, på 15 sekunder – helt gratis. Tidligere måtte man se kredittsjekken sin på et gjenpartsbrev eller betale 49 kr for å kredittsjekke seg selv online.

Mange har betalingsanmerkning uten å vite om det. Dette er svært ødeleggende for økonomien din, da en betalingsanmerkning kan anses som en «sort prikk i din økonomiske kjørebok». I din Deferorapport får du komplett oversikt over eventuelle betalingsanmerkninger med alle detaljer.

Det er vanligvis svært vanskelig å få lån om du har en betalingsanmerkning. Forsøk derfor å få fjernet betalingsanmerkningen så raskt det lar seg gjøre. Det finnes aktører som spesialiserer seg på lån med betalingsanmerkning. Du finner disse aktørene her

Å prise en bil er ingen eksakt vitenskap. Men ved å samle inn data fra auksjonssider, bilforhandlere, samt informasjon om bilens egenskaper og årsmodell kan man gjøre et treffsikkert anslag. Defero Premium gir deg et slikt verdianslag på bilen din.

Boligverdi online er etterhvert blitt såpass godt testet at prisene stemmer meget godt overens med boligens faktiske verdi. Defero samarbeider med Norges ledende boligvurderingsselskap og Defero Premium gir deg et anslag på hva boligen din er verdt.

I Norge finnes det tre kredittvurderingsselskaper – Experian, Bisnode og CreditSafe. Defero har valgt å samarbeide med Creditsafe, da de er verdens mest brukte kredittvurderingsselskap og er i likhet med Defero, opptatt av at privatpersoner skal ha et tettere forhold til sin kredittrapport. Defero og Creditsafe er strategiske partnere i Norge

Kredittverdighet er en persons evne til å betjene sin gjeld/kreditt. Man kan sjekke om man er kredittverdig ved å utføre en kredittsjekk av seg selv. I kredittsjekken ser du informasjonen som danner bakgrunnen for om du er ansett som kredittverdig eller ikke. Kredittscoren din er et mål på din kredittverdighet.

En kredittrating er et kredittvurderingsselskap sin måte å vise en persons kredittverdighet på, gjerne med bokstaver – for eksempel AAA. En kredittscore er en annen måte å vise kredittverdighet på, men da med et tall – 1 til 100. Kredittscore er det absolutt mest brukte formatet på privatpersoner i Norge.

En kredittvurdering er det samme som en kredittsjekk. Kredittvurderingen din inneholder samme data som kredittsjekken din. Kredittvurdering score er også den samme som kredittscoren du får i kredittsjekken din. Du kan kredittvurdere deg selv gratis på Defero.no

Nordmenn har generelt god kredittverdighet. Defero har laget et interaktivt kart der du kan følge med på den generelle utviklingen i Nordmenns kredittdata. Se Defero Kartet her

Ved å kredittsjekke deg selv får du innsikt i hvordan norske selskaper vurderer din økonomiske helse. Gjennom å kredittsjekke deg selv får du se din kredittscore, din ligning og eventuelle betalingsanmerkninger. Dette kan blant annet brukes til å forhandle bedre vilkår hos din bank.